Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.
Ultimele comentarii
Fara comentarii

Top 5 hobby-uri creative pe care să le încerci în 2023

Postat pe9 luni in urma De

Rutina de zi cu zi poate deveni foarte apăsătoare, chiar dacă este confortabil să facem aceleași lucruri mereu. Avem responsabilități de îndeplinit în fiecare zi și ne obișnuim să repetăm aceleași activități, uitând, uneori, cât de important este să ne deconectăm din când în când. Un hobby creativ ne ocupă timpul liber productiv, ne ajută să ne relaxăm și să ne eliberăm de stresul cotidian. Atunci când dedicăm timp pentru a face ceea ce ne place, ne simțim mult mai împliniți și mai fericiți.

 

Beneficiile pe care le aduce un hobby în viața noastră

Oamenii nu sunt simple mașinării care să funcționeze pe baza unui program strict, fără a se abate de la lucrurile pe care le au de îndeplinit. Ei au emoții, sentimente, dorințe și speranțe, motiv pentru care au nevoie în viața lor de activități creative, care să le stimuleze imaginația, să îi destindă și să îi motiveze.

Un hobby creativ va aduce multe beneficii în viața noastră:

 •          Ne ajută să ne eliberăm de stres
 •          Ne face să fim mai fericiți
 •          Ne încurajează să devenim mai creativi
 •          Ne sporește încrederea în propria persoană
 •          Ne stimulează memoria
 •          Ne ajută să ne descoperim talentele ascunse
 •          Ne deconectează de la rutina zilnică
 •          Ne conectează cu familia sau prietenii
 •          Ne ajută să fim mai productivi

Hobby-urile ne ajută se ne cunoaștem mai bine, pentru că, uneori, nici măcar noi nu știm foarte bine ce ne dorim, ce ne place sau la ce suntem pricepuți. Un hobby nu trebuie să fie văzut ca pe o activitate solicitantă, care se adaugă în rutina zilnică, ci ca pe o pauză de relaxare. Astfel de momente ne ajută să păstrăm echilibrul în viața noastră și să scăpăm de plictiseală. În plus, unele hobby-uri pot deveni surse de venit considerabile dacă există talent și implicare.

Iată care sunt cele mai interesante idei de hobby-uri creative:

5. Coloratul

Această activitate este potrivită atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Ne putem expune imaginația prin intermediul coloratului și ne putem deconecta de la rutina zilnică. Oricui i-ar prinde bine, din când în când, puțină culoare, mai ales dacă este pasionat de artă. Acest hobby ne ajută să ne relaxăm, să ne îmbunătățim capacitatea de concentrare, să ne păstrăm sănătatea mintală și să devenim mai pozitivi.

Putem începe ușor, luându-ne câteva creioane colorate sau carioci. Poate părea o activitate banală, însă este foarte plăcută și se poate transforma într-o adevărată pasiune. Cum ar fi dacă ne-am putea colora întreaga viața așa cum ne-am dori? Minunat, însă, cum acest lucru nu este posibil, putem să ne acordăm câte puțin timp pentru acest hobby creativ.

Oportunitățile sunt nelimitate. Putem încerca acuarelele, pensulele și blocurile de desen pentru a ne exprima imaginația. Pe măsură ce dobândim experiență și devenim din ce în ce mai pasionați, putem să alegem creioanele și markerele profesionale care ne vor aduce multă bucurie și ne vor ajuta să ne arătăm creativitatea.

Coloratul are foarte multe beneficii, atât pentru copii, cât și pentru adulți:

 •          Îmbunătățește dexteritatea
 •          Ne deconectează de tehnologie
 •          Provoacă un sentiment de nostalgie
 •          Reduce stresul și anxietatea
 •          Stimulează imaginația și creativitatea
 •          Ne ajută să ne concentrăm mai bine
 •          Valorifică sensibilitatea
 •          Încurajează exprimarea emoțiilor

4. Yoga

Yoga este o artă care ne ajută să ne eliberăm mintea și sufletul, să ne destindem și să ne menținem în formă. Este un hobby care a devenit din ce în ce mai popular și care aduce multe beneficii pentru sănătatea fizică și psihică.

Această artă a echilibrului trup – suflet poate fi practicată oriunde, fie că alegem să urmăm ședințe de yoga la sala de sport sau acasă. Avem nevoie de o saltea de yoga, de haine de sport care să ne permită să respirăm și să ne mișcăm în voie, de o sticlă de apă și de multă ambiție. Rezultatele vor veni repede dacă ne concentrăm și practicăm acest hobby regulat.

3. Scrisul în jurnal

Viața este formată din clipe mai frumoase sau mai grele, din momente în care ne simțim plini de fericire, emoție, recunoștință, grijă sau empatie, din încercări pe care le depășim mai ușor sau mai greu. Cert este că toate trec și ne rămân doar amintirile. De aceea, este atât de prețios să ne scriem în jurnal trăirile. Vom rămâne, astfel, cu amintirile vii, vom vedea cum am evoluat, vom rememora prin ce am trecut și cât de puternici am fost și vom retrăi mereu momentele minunate ale vieții.

Scrisul în jurnal este un hobby creativ care ne aduce multe satisfacții. Este recomandat să investim într-un jurnal potrivit pentru noi, care poate fi personalizat așa cum ne dorim, cum ar fi agendele reutilizabile de la Filofax, care ne ajută să ne organizăm și să ne scriem memoriile.

Acest hobby aduce beneficii emoționale, precum:

 •          Acceptarea propriilor vulnerabilități
 •          Eliberarea stresului
 •          Urmărirea evoluției personale
 •          Exprimarea creativității
 •          Analiza comportamentelor, obiceiurilor și reacțiilor proprii

2. Călătoriile

Unul dintre cele mai frumoase hobby-uri pe care le putem avea este călătoritul. Atunci când vizităm locuri noi, ne încărcăm cu energie pozitivă, descoperim culturi și obiceiuri diferite, întâlnim oameni noi și ieșim din zona de confort pentru a pătrunde într-o altă lume fascinantă.

Un vechi proverb spune că banii se întorc, însă timpul nu. De aceea, trebuie să profităm de fiecare clipă, căci călătoriile ne vor face să devenim mai bogați cultural și mai împliniți sufletește. În plus, amintirile sunt de neprețuit și ne vor rămâne pentru toată viața.

Avem nevoie de un plan de călătorie, de câteva articole de voiaj, de o cameră foto și de multă voie bună. Vom deveni, astfel, mai creativi, mai spontani, mai adaptabili și ni se va îmbogăți cultura generală. O călătorie ne poate schimba întreaga viață, pentru că vom cunoaște multe lucruri noi.

1. Caligrafia

Poate părea o artă dificilă, mai ales la început, însă caligrafia este un hobby minunat, care ne ajută să devenim mai creativi, mai concentrați, să ne destindem și să producem bucurie. În plus, acest hobby a devenit o sursă de venit pentru multe persoane. Scrisul de mână este din nou popular, pentru că produce emoție și nostalgie.

Putem începe cu exerciții simple. Avem nevoie de un set de caligrafie și de inspirație. Putem scrie mesaje scurte, concentrându-ne asupra fiecărei litere în parte. Nu este nicio urmă de grabă în caligrafie, ci din contră, este important să scriem încet, cu atenție și pasiune.

Arta scrisului frumos ne ajută să ne relaxăm și reprezintă o sursă minunată de dezvoltare personală. Marc Seifer, caligraf și expert grafolog, spunea că doar scriind de 20 de ori pe zi propoziția scurtă: Voi fi mai pașnic, vom deveni mai liniștiți.

Caligrafia coordonează cele două emisfere ale creierului, așa cum au descoperit cercetătorii. De asemenea, scrisul de mână ne ajută să învățăm mai repede, să devenim mai creativi și să ne îmbunătățim memoria. Atunci când ne concentrăm să facem literele armonioase, creierul construiește noi căi neuronale, iar inima simte o mare bucurie.

Acest hobby ne ajută să creăm mesaje frumoase, să ne exprimăm prin scris și să producem emoție. Iată câteva idei în care putem folosi util caligrafia:

 •          Surprinde-i pe cei dragi cu scrisori sau felicitări în care să le scrii gânduri frumoase sau urări
 •          Creează obiecte decorative pentru casă cu mesaje frumoase
 •          Vinde cartonașe scrise de mână către diverse firme care vor să le mulțumească într-un mod inedit clienților
 •          Comercializează invitații de nuntă sau botez personalizate
 •          Scrie într-un jurnal câte un mesaj frumos în fiecare zi și recitește-le atunci când ai nevoie de motivație

Caligrafia este, așadar, un hobby minunat, care ne aduce foarte multe beneficii și satisfacții. Este important să avem răbdare și să ne concentrăm, pentru ca această artă să se transforme într-o pasiune.

Hobby-urile ne ajută să ne păstrăm echilibrul în viață, să ne cunoaștem mai bine și să ne exprimăm într-un mod creativ. Cel mai important este să punem suflet și să facem cu bucurie orice activitate, pentru ca ea să se transforme în plăcere.

 

 

 

 

Posteaza un comentariu
Lasa un raspuns
Va rugam autentificati-va pentru a posta un comentariu.

Meniu

Setari