Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.
Ultimele comentarii
Fara comentarii

Cele mai bune pixuri

Postat pe1 An in urma De

Vrei un pix cu ajutorul căruia să-ți poți nota rapid și ușor în agendă orice gând îți trece prin minte? Vrei să faci un cadou frumos și elegant, dar nu știi care sunt cele mai bune pixuri și ai nevoie de câteva idei în această privință? În continuare, vei descoperi un top al celor mai bune produse de acest tip, în așa fel încât alegerea ta să corespundă tuturor nevoilor și să te ajute să ai parte de o experiență cât mai plăcută.

Cuprins:

 1. Cele mai bune pixuri - Clasament TOP 3
  1. Cele mai bune pixuri cu mecanism
  2. Cele mai bune pixuri fără mecanism
 2. Cum alegi cele mai bune pixuri
 3. Mărci recomandate de Eraft.ro
  1. Marca Faber-Castell
  2. Marca Pelikan
  3. Marca Schneider
 4. Cum se folosește un pix și cum trebuie să ai grijă de el
 5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre pixuri

1. Cele mai bune pixuri - Clasament TOP 3

Pixul este un instrument de scris folosit de toată lumea, indiferent de domeniul de activitate. Produsele de acest tip se pot clasifica în funcție de materialele din care sunt confecționate, de culoare sau model, dar și în funcție de tip, dimensiuni sau de vârf. Din acest motiv, alegerea celui mai bun pix poate fi ușor de realizat dacă se va avea în vedere mecanismul cu care este sau nu înzestrat.

SchneiderPelikanFaber castel
Produs Pix Schneider Slider Edge XB, rubber grip, vârf 1.4 mm Pix cu mecanism rotativ, corp aluminiu Stola I Pelikan Pix classic lemn maro închis Grenadilla GRAF VON FABER CASTELL
Caracteristici Pix cu pastă și rezerve 8 culori Model confecționat din plastic Vârful de 1.4 mm Corp cu părți cauciucate Pix cu pastă și rezerve 3 culori Dotat cu mecanism rotativ Confecționat din metal Vârf M Pixul este livrat într-un tub transparent Pix cu pastă și rezervă Culoare maro închis (opțiuni diferite culori) Tip cu mecanism Model din metal Vârf M Vine însoțit de o cutie elegantă din lemn
PRO Nu se rostogolește pe birou Scriere relaxată și confortabilă Tehnologie Viscoglide Formă subțire Ideal pentru școlari sau pentru persoanele care lucrează la birou Confecționat din materiale de calitate superioară Scriere elegantă Ideal pentru acasă, școală, birou Raport calitate-preț excelent Aspect estetic deosebit Design modern Frumusețe și precizie Model extrem de elegant Materiale de calitate superioară Unicitate Culori deosebite Scriere elegantă Design modern Posibilitatea de a fi oferit cadou
Contra Fără mecanism Nu face parte din categoria lux, așa că nu este un model ce poate fi făcut cadou pentru cei pretențioși Prețul foarte mare
Vezi AICI preț Vezi AICI preț Vezi AICI preț

1.1. Cele mai bune pixuri cu mecanism

Pixurile cu mecanism sunt apreciate pentru performanțele cu care sunt înzestrate. De exemplu, unele au mecanism acționat prin răsucire sau unul special de apăsare în vârf, altele sunt ideale pentru ecranele tactile sau sunt dotate cu mecanism de deschidere prin rotire.

Pix albastru cu touch, culoare corp negru/auriu, varf 1.4 mm SCHNEIDER

Pix Schneider

Vezi AICI preț

Pixul albastru cu touch este perfect pentru ecranele tactile, remarcându-se prin aspect și prin faptul că poate fi atașat la mapa de lucru. Are clip din metal, parțial încastrat, și corp cu dungi cauciucate.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
-combină design-ul clasic cu elementele moderne
-vârf din oțel inoxidabil, rezistent la uzură
-disponibile în mai multe tipuri de culori
-are priză bună, nu alunecă în timpul scrisului
-raport calitate-preț foarte bun
-nu este un model de lux, care poate fi făcut cadou

Pix Lumi Orange easyFLOW Traveller DIPLOMAT

Pix Lumi Orange easyFLOW Traveller DIPLOMAT

Vezi AICI preț

Pixul are mecanism de apăsare în vârf, greutate de 0,014 kg, accesorii cromate lustruite. Inelul capacului este larg, împodobit cu gravura cu laser „Diplomat din 1922”.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
-poate fi un cadou minunat pentru oricine
-precizie și calitate
-design subțire și elegant
-oferă stil și durabilitate
-accesorii cromate lustruite
-preț ridicat

Pix Ambition Opart Black Sand FABER-CASTELL

Pix Ambition Opart Black Sand FABER-CASTELL

Vezi AICI preț

Pixul are mecanism prin rotire, vârf B, culoarea scrisului este neagră. Corpul este confecționat din rășină rară, gravat prin tehnica guilloche. Ambele capete sunt fabricate din metal cromat lucios.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
-estetică minunată
-design modern
-nu alunecă la scris
-linii elegante
-materiale de calitate superioară
-preț mare

1.2. Cele mai bune pixuri fără mecanism

Pixurile fără mecanism sunt, totuși, cele mai populare, mulți oameni preferându-le pentru că sunt ieftine și le ușurează munca, indiferent de domeniul în care profesează activează (școală, birou, șantiere, magazine etc.). De asemenea, trebuie menționat și faptul că sunt alegerile clasice perfecte, fiind apreciate pentru calitate și preț.

Pix cu lantisor si suport autoadeziv 1 mm ALCO

Pix cu lantisor si suport autoadeziv 1 mm ALCO

Vezi AICI preț

Pixul are lănțișor și suport, fiind ideal pentru ghișee și birouri. Suportul este rectangular și este confecționat din plastic, la fel ca și pixul.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
-design modern
-se fixează simplu
-preț bun
-greutate foarte mică
-rezistență bună în timp
-este, în special, destinat birourilor, nefiind practic pentru școlari

Pix cu șnur și suport alb autoadeziv, culoare scriere albastru, varf 1.0 mm SCHNEIDER

Pix cu șnur și suport alb autoadeziv, culoare scriere albastru, varf 1.0 mm SCHNEIDER

Vezi AICI preț

Pixul are șnur, suport autoadeziv și vârf de 1.0 mm. Este confecționat din plastic și are atașat un arc spiralat prins de suport, klickfix, sistem patentat universal, care prinde obiecte cu diametru 5-12 mm și se rotește complet (360 de grade).

AVANTAJEDEZAVANTAJE
-reîncărcabil
-design modern
-raport calitate-preț foarte bun
-ideal mai ales pentru restaurante, ghișee, bănci
-nu este un produs care poate fi oferit cadou

Pix cu gel diverse culori, varf 0.5 mm, cu capac Super True Gel FABER-CASTELL

Pix cu gel diverse culori, varf 0.5 mm, cu capac Super True Gel FABER-CASTELL

Vezi AICI preț

Pixul cu gel are vârf de 0,5 mm, fiind disponibil în diverse culori. Este un produs confecționat din plastic și cauciuc, într-un mod elegant.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
-scriere confortabilă
-design simplu și practic
-are capac
-preț foarte bun
-calitate excepțională
-nu are mecanism

2. Cum alegi cele mai bune pixuri

Alegerea celui mai bun pix poate fi o provocare pentru oricine, deoarece în comerț există o mare varietate de produse. Pentru a găsi ceea ce își dorește, un cumpărător inteligent trebuie să țină cont de anumite criterii bine stabilite pentru a se bucura mai târziu de rezultate optime:

 • Scopul pentru care face această alegere. De exemplu, dacă cineva are nevoie de un pix pentru a scrie câteva notițe din când în când, poate să aleagă unul clasic, ieftin, de calitate, dar dacă trebuie să-l ofere cadou sau să facă impresie foarte bună altora, atunci este important să facă o alegere mult mai inspirată. În acest sens, poate să opteze pentru pixurile dotate cu diferite mecanisme, chiar pentru produsele de lux;
 • Mecanismul este esențial în alegerea celui mai bun pix. Există pe piață diferite produse care au în componență caracteristici minunate, cum ar fi: mecanism acționat prin răsucire, mecanism special de apăsare în vârf, funcție pentru ecranele tactile, mecanism de deschidere prin rotire. Astfel, este vital să se țină cont dacă pixul are sau nu mecanismul dorit în dotare;
 • Materialul din care este confecționat. Pixul trebuie să fie fabricat din materiale rezistente în timp, mai ales dacă este unul cu o valoare destul de mare. Nimeni nu-și dorește să piardă investiția făcută, așa că se caută materiale care să facă față cu brio diverselor șocuri mecanice la care va fi supus pixul. Cu cât este mai calitativ, cu atât prețul pixului va crește;
 • Modul în care scrie. Pentru cei care apreciază caligrafia și care doresc să o practice, cel mai bun pix este cel care poate să redea optim diferite tehnici de caligrafie. Este important, în acest sens, vârful pixului;
 • Producătorul. Pe piață există firme renumite în domeniu pentru calitatea și rezistența produselor, așa că se poate opta pentru companii populare, ale căror nume rămân garanția investiției făcute;
 • Prețul. Achiziționarea unui pix de lux înseamnă clar un preț mai mare, dar și garantarea unui stil elegant de scriere, ideal pentru cei care au nevoie să semneze documente oficiale de mare importanță, dar și pentru cei cu funcții importante. Detaliile rafinate, materialele extrem de delicate și scumpe, mecanismele fine sunt elemente care oferă pixului o valoare mare.

3. Mărci recomandate de Eraft.ro

Printre mărcile recomandate de Eraft.ro se remarcă nume cunoscute în acest domeniu, cum ar fi Faber-Castell, Herlitz, Pelikan, Schneider, Diplomat, Filofax, producători ce ocupă primele locuri în top 10.

3.1. Marca Faber-Castell

Marca Faber-Castell este o companie germană producătoare de instrumente de scris de lux. A fost fondată în 1761, la Stein, apoi, din secolul al XIX-lea, a deschis filiale în New York, Londra, Paris, Viena, St. Petersburg. Firma dispune astăzi de 14 fabrici și 20 de unități comerciale, având un personal format din 7.000 de angajați. Este important de menționat faptul că a făcut istorie în domeniu, având numeroase activități de cercetare și dezvoltare.

3.2. Marca Pelikan

Compania Pelikan are un renume extrem de puternic, fiind fondată la Hanovra, în anul 1838. Are sediul în Berlin și reunește sub numele de Pelikan Group: Herlitz, Susy Card, Geha și Pelikan. Este unul dintre cele mai cunoscute branduri de pe glob în domeniul produselor de papetărie necesare elevilor la școală sau pentru munca la birou. Se remarcă prin materiale de calitate foarte bună, inovație, muncă în echipă, integritate și dedicație.

3.3. Marca Schneider

Compania a luat ființă în Germania, în 1938. La începuturi, s-au remarcat în producerea pixurilor tip ballpoint, prin introducerea unui nou tip de reîncărcare, ceea ce a făcut ca în 1954, firma să fie cel mai important producător mondial în această privință. Din 1957, inginerii firmei introduc plasticul în producerea instrumentelor de scris.

4. Cum se folosește un pix și cum trebuie să ai grijă de el

Pixul pe care îl folosește o persoană reflectă personalitatea sa. Orice instrument de scris, pentru a dura cât mai mult, trebuie să fie, la rândul său, îngrijit cum se cuvine. Pixurile clasice au capac special, care trebuie pus imediat după ce au fost utilizate. În caz contrar, pasta se poate usca și nu vor mai funcționa. Specialiștii recomandă atenție la acest detaliu. Astfel, persoana se va bucura cât mai mult de folosirea instrumentului de scris.

Aceste instrumente au o formă ergonomică, ceea ce oferă posibilitatea degetelor de a găsi o poziție normală pe durata scrierii. Sunt foarte simplu de mânuit, indiferent de vârsta persoanei care alege să le utilizeze. Ele pot fi bune pentru a lua notițe simple, pentru a scrie ore întregi la cursuri sau la diferite activități, dar și pentru a face impresie bună, prin posibilitatea de a reda diferite tehnici de caligrafie.

Într-adevăr, pixul este conceput pentru a răspunde cu succes tuturor exigențelor legate de scris, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie uitat aspectul estetic. De asemenea, este bine de știut că un pix destinat școlarilor nu poate fi decât un instrument care să răspundă cu succes nevoilor acestora. Cei mici trebuie învățați de adulți cum să aibă grijă de instrumentele lor de scris, cum să le protejeze pentru a evita uscarea pastei și să știe că este bine să le depoziteze într-un loc sigur (penar), pentru a nu le sparge.

Surse foto:
shutterstock.com
eraft.ro

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre pixuri

Care sunt cele mai bune mărci de pixuri?
Cele mai bune mărci de pixuri sunt nume celebre în domeniu, cum ar fi Faber-Castell, Pelikan, Schneider, Diplomat, Filofax.

Cum alegi cel mai bun pix din lume?
Alegerea trebuie să se facă în funcție de anumite criterii bine stabilite: scopul pentru care este cumpărat pixul (uz personal, cadou), mecanismul din dotare, materialul din care este confecționat, modul de scriere, producător, preț.

Care sunt cele mai bune pixuri: cu mecanism sau fără?
Pixurile cu mecanism reușesc să răspundă cu brio la diferite nevoi ale persoanelor care iubesc arta caligrafiei, iar variantele fără mecanism sunt cele simple, clasice, care sunt folosite, în special, pentru a lua notițe rapid și ușor.

Cine poate folosi pixul?
Pixul este un instrument care poate fi utilizat fără probleme de copiii de la grădiniță, de școlari, liceeni, adulți, indiferent de meseria pe care o au. Totuși, cele de lux sunt utilizate, în general, de către persoanele cu funcții înalte.

Cum alegi cel mai bun pix de lux?
Un pix de lux trebuie să fie ales în funcție de producător, preț, dar și de design și mecanismul cu care este înzestrat. Aspectul estetic este esențial în acest sens, așa că trebuie să fii atent la materialul din care este confecționat în egală măsură.

Produse recomandate
249,37 lei (cu TVA)
Corp din rasina rara, gravat prin tehnica guilloche Ambele capete sunt confectionate din metal cromat lucios Pix cu un mecanism actionat prin rasucire Rezerva de culoare neagra, de mare capacitate, grosime B
Posteaza un comentariu
Lasa un raspuns
Va rugam autentificati-va pentru a posta un comentariu.

Meniu

Setari